2011-03-20
 22:22:40

Här är jag - del II


Jag har kommit av mig med att blogga. Men det kanske ni har förstått utan att jag ska behöva skriva det?

Veckan har varit lång - och gått jättesnabbt samtidigt. Jag har fått en hel del reporterpass och jag älskar verkligen det. Men hjärnan stänger av omvärlden och jag har bara jobb i huvudet. Jag kommer inte ens ihåg att höra av mig till min egen sambo.

Veckans beslut:
Har sålt kameran. Är numera en kameralös fotograf. Men har man knappt tid att smsa sin sambo så har man ännu mindre tid för foto på fritiden. Känns som rätt beslut. Och det bästa av allt: ångrar jag mig så är det ju bara att köpa en ny.
Veckans "bra jobbat":
Alla reporterpass OCH att jag inte har shoppat. Kassan till Londonresan ser bra ut. Vårgarderoben se upp!
Veckan helvete:
Balkongen ska renoveras kombinerat med att sambon är i Egypten, alternativt på väg till Libyen.
Jag har varit så jäkla arg på alla saker på balkongen så han förmodligen har det betydligt lugnare i ett inbördeskrig än hemma på Lidingö.
Världens största tunna, jag skojar inte. VÄRLDENS största tunna fylld med jord skulle bort. Sju hinkar. Upp och ned för trapporna. Ingen hiss här inte. Sen en påse till med 18 kg jord. Stolar. Krukor. TRALL.

För första gången i mitt liv så kände jag hornen i pannan. Dem finns alltså där.

Nu kom jag precis på att jag faktiskt HAR shoppat. Ett soffbord. Men det räknas inte. Det kan man ju inte ha på sig. Bara kläder räknas som shopping.


Bjuder på två inslag. Ett inför-inslag om bandyfinalen i Uppsala. Och ett inslag om historien Låt den rätte komma in, som har premiär på Stadsteatern.
Jag älskar mitt jobb.

 

 


Sara

Vad fint du har fått här inne!!

Svar: ja det är ju tur att vi alla tänker olika. Jag vet inte hur mycket du får reda på av utländsk media, men antar att det är en hel del. Jag har daglig "uppdatering" via arabisk media (även från Libyen)och min sambo har talat om att civilbefolkningen hellre hade tagit hjälp utav "arabiska styrkor". Jag tycker ändå inte att det är rätt att andra länder går in, för under Gaddafi/ Kaddafi (stavas ju olika i olika medier ??) så finns det andra organisationer som inte ändrar sin uppfattning, de som gör uppror är ju dem som blivit illa behandlade mest. Tro ni inte att jag inte tycker att det är tragiskt för det gör jag. Men ibland känns det som att USA är redo att hoppa på så fort det händer... sen tycker jag att det är konstigt att det alltid finns lite mer intresse där det finns olja....

Men men det här är mina åsikter, sen är jag inte direkt insatt in i minsta detalj.... ;)PUBLICERAT: 2011-03-21, 07:33:22 | URL: http://saralunds.blogg.se/
Frida

Vad kul att du gillar designen. Tack! Det är dock inte jag som har gjort den, så jag tar inte på mig äran.Åter till debatten:USA har inte tagit någon ledande roll i Libyen. Det är Frankrike och Arabförbunden som har gjort det. USA var inte ens säkra från början ifall dem skulle godkänna flygförbuden. Det USA gör är att hjälpa till med flygbomber, dem kommer att förse oppositionen med vapen för att dem i sin tur ska kunna avsätta Gaddafi själva. USA kommer inte att landsätta några egna trupper. USA har hela tiden varit avvaktande, för det sista dem vill är att få ett nytt Irakkrig.Olja är pengar. Pengar är makt. Pengarna tillfaller diktatorn. Han blir därmed starkare och starkare medan medborgarna förlorar makt.

USA är inte ute efter att fiska hem olja. Irakkriget gav t ex ingen olja.Enligt min mening är det inte okej att t ex gräva ner människor levande eller tortera människor på annat sätt. Därför måste en sån ledare tas bort.

Länge leve demokrati!PUBLICERAT: 2011-03-21, 09:38:11 | URL: http://fridadanielsson.blogg.se/
Sara

Sv: Nej jag tycker inte heller att det är ok att gräva ner levande människor och inte heller att tortera dem. Jag är oxå för demokrati. Men sen när det gäller huruvida andra länder ska hjälpa till / lägga sig i, där tycker vi olika!PUBLICERAT: 2011-03-22, 07:55:47 | URL: http://saralunds.blogg.se/
....

Jag har en liten request =)

kan du inte beskriva hur du jobbar i något inlägg.

Tänker som i bandyinslaget, är intervjuerna spontana? du åker dit på vinst och förlust om någon vill vara med i tv? sen är jag så nyfiken på vara man lär sig prata så där som alla inslagsröster gör. hur många omtagningar krävs det på röstinspelningen, måste ju vara sjukt svårt att låta så där och inte låte ens vardagliga tonläge ta över.sedan ett litet tillägg i debatten ni för här:

Jag avskyr USAs sätt att alltid tillgodo se sina egna behov i första läget, och detta gäller inte bara USA utan majoriteten av alla i-länder. Att man ogillar USA lite extra är kanske för att de helt utan ånger förstört så väl sydamerika som delar av arabvärlden genom att gynna kapitalismen, vilket är ett synnerligen dumt sätt att bygga en urarmad nation på från grunden...Hur som helst med storlek kommer ansvar, och självklart skall USA hjälpa libyens folk. Tyvärr ser man återigen om sig själv i första ledet och vill inte sätta in marktrupper med rädsla för att USAhatet skall spädas på ytterliggare, utan väljer i stället en mer operativ roll.Och självklart fanns det ekonomiska intressen i Irakkriget, sen om det var olja, eller något annat går ju att tvista i, men USA hade minst 10 nationer som var och är av en mycket större hotbild mot USA, med ledare som förtrycker sitt folk långt mycket mer än Saddam..Min egna teori är att junior ville göra senior nöjd och avsluta saddam en gång för alla, en hederssak alltså...


Frida

Tack för din välskrivna kommentar. Svarar dig gärna på alla frågor, men först vill jag veta vem jag svarar.KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: