2007-12-28
 20:01:39

Jag har fått permis!

Igår testade jag mina tårkanaler, och dem funkade prima. Riktigt bra faktiskt. Det spruuutade tårar! Jag såg nämligen på United Flight 93 eller vad den heter... Filmen om det fjärde planet som kapades den 11/9.
Jag hatar flygplan och min värsta mardröm är att krascha i ett flygplan, så att se dokumentärer/filmer om WTC får mig att gråta järnet. Usch...

Idag ringde min chef från SVT och sa att jag får permis på nyårsdagen. "Oh no... då missar jag superbra-OB" men och andra sidan "Oh YES! Nu kan jag dricka skumpa på nyår". Ledig eller inte så hade jag ju ändå stannat i Sthlm eftersom jag jobbar den 2 Jan. Men från att inte ha några speciella planer på party så kan man ju nu skaffa sig lite planer. Det blir väldigt roligt!
Sara å hennes nya sambo Madde flyttar in på St. Eriksgatan (pretty centralt!! Lite annat än Hässelby det!) De ska äta middag och mysa på, så jag kommer antagligen att bjuda in mig själv där! Hi hi.. vem vet, man kanske tar en sväng till Skansen och tittar på när Jan Malmsjö välkomnar de nya året.

Ett nytt år, med nya möjligheter.


Idag har jag varit och pussat lite på mina barn Jalle och Acke. Eftersom Jalle är äldst så är det han som får bestämma vem som ska ligga i mitt knä. Och det blir alltid Jalle.
2007-12-25
 14:41:19

Återvändarkvällen

Julafton var på en måndag. Det kunde egentligen ha varit vilken måndag som helst, skillnade var bara att man fick lite sillsallad och paket. Det var mysigt när mormor och morfar kom, men det är egentligen dagen före och dagen efter jul som är roligast. Kan det ha att göra med allt vin som förekommer då?
För vin kan man ju inte dricka på Jesus födelsedag!?

Jag såg Karl Bertils Julafton, skjutsade hem mina morföräldrar vid halv åtta, sen avslutade jag, mamma och pappa julafton med att vara på akuten till klockan 02.00 på natten. Pappas fot hade svullnat upp och blivit dubbelt så stor på bara några timmar.
Under fem timmar på aktuen så fick pappa en spruta i magen och en ny tid till imorgon, (idag juldagen) då ska de kolla om han har fått någon blodpropp.

Svensk sjukvåd!!! Ja, jag säger då de....

Idag kom Petra förbi på lite kaffe. Vi prade skit och saknade varandra lite. Vem vet, vi kanske ses redan i februari igen. Hoppas de.
Petra hjälpte mig med min "frisyr" som jag tänkte ha ikväll på Safiren (dit ALLA Katrineholmare går varje juldag, fast ingen egenligen vill)

Det är inte varje dag man är färdigklädd och färdigsminkad redan vid kl: 13:00. Nu väntar jag på att Sandra ska hämta mig och skjutsa hem mig till henne, där vinet ska korkas upp!
Nu är det bara frukost, eller kanske en middag som saknas, sen är man redo för det första glaset av JP Chenet. My biggest love.


30-tals klänning och någon slarvig frilla.
2007-12-24
 00:46:16

God Jul!

En God Jul till Er alla från Mig!

Jag har precis avslutat denna dan-före-doppar-dan med pokerspel, vin, baileys och irish coffee. En härlig blandning. Vi (maffiafamiljen) har spelat poker i 5 1/5 timme! kul! Jag vann som vanligt INTE men jag kom tvåa TVÅ gånger! Det var bra! Med tanke på att jag lånade pengar till insatsen båda gångerna så vann jag tillbaka de lånade pengarna, så jag kunde betala tillbaka. Dvs. jag vann inget!
Men jämfört med alla andra poker-tillfällen så spelade jag jääävligt bra.. de tror jag iallafall eftersom min storebror sa de. Då MÅSTE de ju vara så. Jag kanske ska öppna ett pokerkonto... fast bara med "funmoney" då såklart... eller vad de heter...

Idag skulle JAG klä julgranen...... jag älskar julen... men att klä granen, det är ta mig fan de tråkigaste som finns. Sen när jag klär granen så tänker jag på att den ska NER igen efter nyår... då blir de ju jobbigt.
Så det slutade med att jag tog fram mini-granen som jag hade när jag var liten, den som är 35 cm hög.
Vips! På 2 minuter så var granen klädd! Och OJOJOJ, nu ser det ut som om man har jättemycket julklappar, bara för att granen är så liten. Spännande!

Jahaaa.. vem har föresten tid att läsa blogg när det är jul?

hur som helst....

När alla hade gått hem och det var bara mamma och jag kvar, så tittade mamma ut genom fönstret och sa:
"Men gud, jag tror att det är någon här ute nu Frida"
Jag blev skiträdd och försökte kolla ut genom fönstret, men såg inget.
"Var är det?? Vem är det?? vad ser du??" Jag blev verkligen skiträdd. Det är ju mitt och natten och någon springer runt på vår tomt???
Då säger min käre mor.
"Det var Tomten som var och kollade om du var snäll"
JAHA!!! Tack för att du skrämde skiten ur mig!
Tror ni att jag kände mig dum eller?

Nu ska jag dricka lite vatten, borsta tänderna, och sen sova... imorgonbitti (eller NU) är det julafton och då ska jag ta en julpromenad med Petra. Det blir mysigt...

Sov gott kära vänner och en
RIKTIGT GOD JUL!

2007-12-19
 19:48:10

Nu är de jullov!

Sista dagen på ABC... först reflekterade jag inte så mycket över det eftersom jag kommer jobba i samma hus efter nyår. Men det blir väldigt tråkigt att inte jobba med ABC-reportrarna. Men man kanske kommer att ses ändå tänkte jag.... tills Alblan sa: "lämnar du oss, så lämnar vi Dig!"  Det var ord och inga visor. Det är lite som en maffia, är man inte med dem, så är man emot dem. Då dör man. Typ.

Nu är det snart Juuul! Imorgon åker jag hem till mami och papi och det ska bli så SKÖNT! Lilla pappa har opererat sig så jag ska hälsa på honom på sjukhuset med en present. Stackars liten.

Det är mycket man längtar tills nu, jul, nyår, födelsedag, party med sara, lägenhetsvisning..  det gäller att ta en sak i taget och njuta av studen.
Klokt sagt va?
2007-12-18
 14:52:27

Update från SVT-fest

Här kommer en liten uppdatering från helgen. En smula sent.

Festen med SVT var otroligt rolig!! Lördagen började med lite glögg och vin i gamla stan med några ABC:are. Typiskt trevligt. Vi tog en taxi ut mot Winterviken... men det var lättare sagt än gjort. För taxichaufföran hade inte en aning om vart de låg. Så VI (passagerarna) fick fråga en annan taxi om vägen dit... så vår taxi kunde skjuta dit oss. (Undra om man kan köpa taxikort på blocket nuförtiden)

När vi kom fram till Winterviken, som var något slottsliknande (www.winterviken.se) så bjöds de på mingel och champange tills VD Eva Hamilton skulle dela ut lite priser till årets program, årets känsla osv... Jag fick dock inget pris. Underligt! Jag har ändå jobbar här i 6 veckor!
Bland annat K-G Bergström fick pris hans program "rakt på". En medarbetare på ABC fick pris för att han "kunde allt" han har jobbat som redigerare, reporter, sändningsproducent, redaktör och nu även programledare.

Efter skål i skumpa och applåder så blev det tre-rättersmiddag med massa gott vin!!
Jag kan inte smyga med att jag trivdes! ;-)

Men som alla andra fester så slutar det alltid med lite sång, lite dans och lite naket! Vi shakade på tills klockan 05.00 på morgonen och då var jag så trött så jag trodde att ögonen skulle trilla ut. Jag hade nämligen gått upp 04.00 på lördagen för att jobba.
Hela söndagen gick åt till att sova.. å fy tusan så skönt det var!

Nu måste jag jobba. Imorgon är mitt vik på ABC slut... hoppas att jag kommer få jobba några dagar här efter nyår. Men som det ser ut nu så ligger mina pass på Rapport! Väldigt spännande! Jag ser verkligen fram emot det!
Och min första arbetsdag 2008 är den 1 januari 09.00. Så det blir inte så hårt på nyårsafton för min del.
Några glas champange och sen lite sömn!


En extra tanke skickas till Sara som idag åker nästan 90 mil genom Sverige med sin packning!! Kör lungt!!

Snart är det juuuul!!!
2007-12-15
 00:15:38

Kaos blandat med glädjetårar!

Vilken fredag!!
Ska jag börja med det som är BRA eller med det som är mindre bra? Man brukar ju säga att man ska ta det dåliga först så att det bara är det roliga kvar... men i det här fallet så känns det som är bra viktigare.

Denna fredagsmorgon hasar jag mig fram till jobbet. Jag hälsar på vakten vid entrén som vanligt, han börjar känna igen mig nu. Jag suckar djupt och börjar gå med tunga steg längst den säkert 200 meter långa korridoren. Dessa tunga steg är inte konsekvenser efter att jag skulle ha tröttnat på jobbet. Tvärtom, eftersom det bara är TRE dagar kvar av mitt vikariat. 
Mitt underbara vikariat på Sveriges Television i Stockholm. Snyft.

Jag jobbar på med fredagsrepet, gör tre andra jobb och dagen rullar på som den brukar... tills en ängel kommer ner från himlen.... eller nej... så var det väl inte. Men en av "bokarna" kliver in i mitt redigeringsblock. Han presenterar sig och säger sedan att han har "lite vakansdagar" som han undrar om jag vill ha. Närmare bestämt Januari, februari, mars.....
Är detta sanning?? Ska jag får förlängt vikariat??? Jaa det är sant! 
Kära vänner jag ska fortsätta att jobba på SVT även efter nyår!! Thank GOD! 
Jag är otroligt lycklig!

Nu MÅSTE jag sova snart, så det mindre bra får gå fort...
Det dåliga i snabba drag:

1. Kontrollrummet hänger sig under sändning och mitt första inslag på 2 minuter visas i 10 sekunder.

2. Mitt fredagsrep ska köras BÅDE från kontrollrummet OCH mitt redigeringblock OM det hänger sig som det första inslaget.... när jag kör igång min dator samtidigt som kontrollrummet kör igång inslaget så HÄNGER SIG min dator... kontrollrummet skriker på mig att jag måste dra igång inslaget. Men hur gör man det när datorn och Aviden hänger sig? 

 3. När jag slutar jobbet är jag så stressad för att jag MÅSTE hinna med bussen eftersom det är den sista, så jag stressar mig på FEL buss. 

4. När jag väl kommer till tunnelbanan så är jag så trött så att jag kliver på FEL tunnelbana. Vid det här läget så vill jag bara lägga mig ner på golvet och skrika och gråta.

Det slutar som vanligt med att jag tar en taxi hem. 


GLÖM NU INTE att kolla på veckans fredagsreportage!

Downshifting - Ett lugn i tiden?
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1002398 (Sorry kan inte fixa länk än, ni får kopiera längen själva :P)


2007-12-12
 20:26:45

Give up.

Åååååh vad trött jag är! Nu skulle jag vilja vara hemma och mysa i min lägenhet. Om jag hade någon. Jag VET att jag tjatar. Men det är lite jobbigt att inte ha någonstans att bo. Rummet jag kollade på som låg på Blekingegatan var inget att ha. 
- Rummet var INTE 20 kvm, snarare 8 kvm.
- Inredningen i HELA lägenheten bestod av en stol, en matta och en madrass.
- Kvinnan hade bott där i 17 år.... (Utan möbler????)
- Det stank rengöringsmedel i lägenheten, som om hon hällt ut allt på golvet.

Nu orkar jag inte längre. Jag ska väntar tills jag ska gå på visning av hyresrätterna i Hässelby, den ena är den 4:e januari och en den andra 6:e. Hoppas några tackar nej till lägenheter så jag får dem. DOCK är det 30 min med tunnelbanan från stan, å andra sidan så är det ett förstahandskontrakt BILLIGT.

Den här veckan är det fredagsreportaget som gäller igen. Lägger upp länken här på bloggen sen... men bara om det blir bra såklart! hihi... Jag känner en smula press på mig då reporten jag jobbar med den här veckan är "mitt i naturen Charlotte Permell" Hon är ju van att jobba med lite mer rutinerade människor. 
Men så som det känns nu så blir det nog bra. Jag har hittat passande musik och det lyfter ju inslaget rejält. Kul kul!!

Nu ska jag kolla på Bonde söker fru, (?!?) dricka kaffe, äta pepparkaka och planera vad jag ska ha på mig på NOS-festen (Nyheter och Samhälle) på lördag! Det kommer bli riktigt skoj!!

2007-12-11
 13:11:23

Bortamatch!

Det var ett tag sen jag hade bortamatch. Men nu hände det!
Jag och kusinvitamin möttes upp vid åhléns city, luktade lite på parfymer och sedan gick vi till
Kungsholmen och letade upp en restaurang nära hennes hotell.Vi hittade ett mysigt ställe och
beställde in varsin god kötträtt och ett GOTT rött vin för 400 spänn!!!!!!!!
Smakar det så kostar det!
Vi åt, pratade skrattade och drack vin, det var en otroligt trevlig kväll! Gud vad vi tänkte lika i många
situationer, det känns bra! Så som jag tänker och tycker är inte så konstigt ändå, hon tyckte ofta likadant! hihi..

Linda tyckte att de var onödigt att jag skulle behöva ta mig ända till Danderyd på kvällen så jag fick slagga på hennes hotellrum. Det kändes väldigt lyxigt! Det var väldigt skönt att vakna upp imorse i ett eget rum (Linda hade gått till jobbet). Hoppas vi gör om det här snart!

Idag ska jag gå och kolla på ett rum som en tjej/kvinna hyr ut på Blekingegatan på Söder. Hoppas att hon känns trevlig och att rummet känns bra. Det vore perfekt att bo där!!! Kul kul!

Nu ska jag snart gå till NK och köpa en present till min käre faster. (Hoppas hon inte läser detta då)


2007-12-10
 19:20:01

Nu känns de bra igen.

Sådär.
Nu har jag kontaktat Teaterbaren och sagt att jag inte vill jobba mer. Nu kan jag koncentrera mig på SVT och "mitt" hotell. Åh så bra det känns! Så är jag ledig imorgon och på söndag! LYX!!!! Massa vin på lördag och massa sömn på söndag! Imorgon ska jag julshoppa på stan! hihi..

Nu ska jag dra från jobbet.. jag ska träffa min kusin Linda från Lund och äta på restaurang och ta ett glas vin :) Åh så gott!
2007-12-09
 15:38:44

Tomten, jag vill ha en lägenhet.

Idag funkar inte hemsidan för Stockholms bostäder.... jobbigt. Jag som vill se vilken köplats jag har på lägenhterna. Sist hade jag köplats 3.... värdelöst. Jag som låg etta ett tag.
Jag har gått med i bopunkten.se.. 295 spänn så får man se alla lägenheter som är tillgängliga. Jag har mailat på kanske 4 st.
Om bara min fasters gästrum kunde bli klart snaaaart! Då skulle jag ha ett rum med kök och badrum. Så perfekt det skulle vara. Med havsutsikt och allt. hihi... Men de dröjer nog ett tag skulle jag tro!Här byggs det för fullt!

2007-12-09
 11:08:12

Efterlyst fånge

Nej. Denna gråklädda människa är inte en förrymd fånge från alcatraz. Det är jag på Teaterbarnen. Idag ska jag maila mitt kontonummer till den, sen ringa och säga att jag inte vill jobba mer. Pinsamt... 


Nu längtar jag till JUL!!! Att få vara ledig och få vara hemma med familjen och bara andas lung och ro!

2007-12-08
 10:16:37

Låt denna tag ta slut...

Det var en smula kaos igår...
jag går upp 04.00 för att hinna med bussen 04.50 till första dagen på hotellet. Jag står och väntar på bussen då jag plötsligt ser bussen låååångt bort... och den åker förbi, utan att svänga in där JAG bor... FAN! Jag har missuppfattat vart bussen ska stanna och INTE stanna...
Jag ringer då taxi. Men ingen taxi finns att få till Danderyd. Jag ringer 118118 och de kopplar mig till ett taxibolag i närheten. En riktig surbitch var de som svarade. Hon hörde att jag var stressad så jag LOVAR att hon låtsades missförstå mig bara för att vara otrevlig. Hur svårt kan det var att köra till en vanlig adressjävel liksom??? 

Taxin kommer i 15 km/h efter 10 minuter. Då är jag beredd att slå ihjäl vem som helst bara för att jag är så förbannad. Jag hoppas in i Taxin och säger "Mörby centrum, FORT!" 
"Vart ligger det....??" Säger taxichauffören. MY GOD!!! Han har taxi licens och vet inte var CENTRUM ligger??? Vart tunnebanan går ifrån?!?! Han kör FEL!! In på en återvändsgränd... här är jag redo att explodera!! Då slutar det med att JAG får guida taxichauffören till centrum! Fy fan!
Jag kastade pengarna på honom och sprang.....
men tåget var missat....
Första dagen på jobbet kommer jag 20 minuter försent! BINGO!

Frukostvärdinna-jobbet var jättetrevligt! All personal bemötte mig SÅ BRA och jag kände verkligen mig välkommen! Åh vad jag kommer att trivas där! Superbra arbetstider och väldigt flexibelt.
"Ring när du vill jobba" typ...
Det här jobbet var en fullträff!!

Nästa jobb 16.00-21.00 på teaterbaren.
Ja det låter då bättre än vad det var. Nej nej nej låt mig slippa Pleaaaaaase!
För det första så var det ingen som "tog hand" om mig. Jag blev vara inkastad i cafét (med miljader kunder) och skulle börja jobba. Men hur funkar kassan?vad finns de för luncher som de vill ha? När var hur varför???
Näää ingen förklarade. Jag skulle lära mig när jag stod där. 
Jag var verkligen "en ny i mängden".... i skiter i dig bara du jobbar. 
Sen så skickade de ner mig till ett annat ställe där jag skulle stå i garderoben, men ingen hade visat mig hur rutinerna funkade där nere....
USCH!
TYVÄRR så måste jag dit idag igen. Lovade att komma idag. Jävla pass då... 11.30-21.30. Den här dagen kommer aldrig ta slut......
 Efter det så tänker jag inte jobba mer.  På söndag säger jag tack och good bye!

Två jobb räcker för mig. Och dem trivs jag ju med!
Nu ska jag borsta tänderna, fortsätta ha ont i huvudet och gå till bussen.

ha en bra dag och tänk på mig när jag jobbar på detta ställe! SUCK!

2007-12-06
 12:54:24

Mindre krav från och med nu.


Jag tror att man måste ha lite mindre krav...
Just nu står jag på plats 1 i bostadskön för ett förstahandskontrakt vid Hässelby. Det är 27 kvm med balkong och 2700 kr i månaden. Helt okej. Det negativa är dock att det tar 30 minuter att åka in till stan. MEN... det kanske man kan leva med...? (inflytt 1 mars.... lääängde dit)
Jag kan ju alltid byta mot något närmare stan sen... om man hittar någon som vill det vill säga.
Ett förstahandskontrak är ju alltid ett förstahandskontrakt...
Den 11 december går annonsen ut, då blir det visning och står jag fortfarande kvar på förstaplats så kanske jag tar den.
Den som lever får se.
2007-12-06
 00:17:07

Länk till mitt fredagsreportage!


Mitt fredagsrep förra veckan.... ligger inte så länge till tror jag, skynda att se!!! :)

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35608&lid=puff_794239
2007-12-05
 18:13:57

Pretty good!

Vilket ruggigt väder! Regn och rusk! Är det verkligen december?? Jaja, det kan jag leva med.
Eftersom jag inte hade något jobb förren kl 16 idag och jag började kl 13, så tog jag en liten sväng på stan. Jag promenerade längs nybrogatan (där hotellet ligger som jag ska jobba på) och kom fram till Saluhallen. Nej men är det inte The Body Shop som jag stöter på...  Då var jag bara tvungen att gå in och titta ifall de hade den otroligt mumsiga hudkrämen där. MEN den var faktiskt slut... snyft! Men den snälla personalen öppnade ett "presentpaket" där hudkrämen fanns, så då kunde jag köpa den! hihi.. så nu sitter jag och lukar sååå gott om händerna. Typiskt trevligt :)

Men.. jag måste bara få skryta lite om mig själv. Idag kom det in en fotograf till mitt block...
Han: Hej, vi har inte presenterat oss, är det du som jobbar på ABC?
Jag: Japp, Frida heter jag, hej.
Han: Var det du som klippte fredagsreportaget om Stureplanscenter?
Jag: Ja, det var det.
Han: Det var jättesnyggt klippt, det är sällan jag brukar fundera på vem som har klippt inslagen, men nu gjortde jag det. Bra jobbat.
Jag: TACK!

Åhh ni förstår inte känslan!!! Det måste ju verkligen vara ett bra betyg!! Glad glad glad!!

På fredag jobbar jag min första dag... eller morgon kanske man säger, på hotellet. 05.30 börjar jag! oooh! =) Sen ska jag provjobb på teaterbaren på kvällen.. jag kommer nog vara en smula trött då!! Men det bli kul!

Nu har jag även bokat biljett till SVTs Julfest!!!!! åååh så hima roligt det blir!! Det bar verkligen i sista sekunden kan man säga. Sista dagen och 1 minut innan de stängde! hihi... Så nu blir det förfest med jobbarkompisarna och sen middag! Underbart skoj! =)

Nu ska jag jobba vidare!
2007-12-04
 21:08:08

Livet bygger på pengar

Idag har det varit en vanlig dag. Inte tråkig, inte överdrivet rolig men heller ingen otur (peppar peppar).
Imorse så köpte jag mig ett nytt SL kort (onödigt dyrt!!!) och det här kortet kommer jag att hålla hårt i. 
Idag träffade jag Anna (en kompis som jag lärde känna på ett ridläger 1999) det var verkligen kul!! Vi kom fram till att senast vi såg var förra året. Shit.. tiden går verkligen fort. Nu när jag väl har flyttat till Stockholm så passar Anna på att flytta till Göteborg. Typiskt! Men men! Jag får hälsa på där, och jag kan tänkte mig att Anna kommer att åka till Stockholm ganska ofta då familjen bor där.

Vi tog en fika och kolla runt lite på affärer... jag hittade en jättegod hudkräm på The Body Shop (I love Body Shop you know) dock köpte jag den inte eftersom jag anser att jag måste spara lite pengar. Klokt, jag vet. Men jag kommer säkert köpa den sen!
Annars så trivs jag superbra i min nya jacka som jag köpte med mamma i lördags. Den är ganska tunn, men perfekt att ha när man går på stan och går ut och in genom affärer. Och så är den snygg också :)

Så var de det här med lägenhet.... åh vad jag vill ha ett eget boende. Jag hittade en superfin liten etta vid Globen på hemnet för "bara" 700 000 kr. (Men jag kan mäklarnas knep.. de är bara för att locka spekulanter och sen blir de budgivning) Hade jag haft en säker inkomst så hade det varit något att fundera på... men de har jag inte.
Näää... här med har jag bestämt mig för att börja spara pengar till en kontantinsats, och sen om en miljard år, köpa mig en liten etta vid Globen. Men som sagt... tiden går fort, och snart har det gått en miljard år.

Nu ska jag titta på klockan en timme, och sen gå hem..... om mitt SL kort finns kvar vill säga.....Min nya fina jacka
2007-12-04
 00:22:51

Varning: Svordomar!


Tänk att lyckan inte kan hålla länge. 
Dagen började fantastiskt bra men kl 17.54 så började det gå utför....
Jag sitter i lugn och ro och klipper ett inslag till 19.10 sändningen, innan dess har jag precis skickat in mitt andra inslag till 17.55 sändningen. Så kommer det en reporter springande och skriker att kontrollrummet har hängt sig och att inget inslag kommer gå att sända. Därför måste alla sända från sina egna block. Dvs. att redigeraren själv (jag) trycker ut inslaget i tv-rutan.

"De är luuuuungt tänkte jag... jag har tid på mig att ta reda på vilka knappar man ska trycka på då...." 
MEN.. jag trodde det var 19.10 sändningen de pratade om och inte sändningen som precis hade börjat. OOOOPS! Paniken spred sig i kroppen. 
"Hjääälp, vilken knapp trycker man på om man vill få kontakt med kontrollrummet? hur ändrar man till sändningsläge, när vad hur varför.?!?!?!" Miljarder frågor. Det är ju tusentals mer knappar än vad som fanns på Nordnytt i Luleå. Det slutade med att jag fick in ALLA kontrollrum så jag hörde lite rapport, lite aktuellt, lite kulturnyheterna och lite ABC... you name it. Vilket kaos... hur som helst... jag fick ut inlaget i rutan iallafall... 

(Läs inte mer nu om du är känslig för svordomar)

Klockan blev 21.30 och programledaren sa att jag kunde gå hem om jag ville. Skönt, en timma tidigare. Jag ska ta fram mitt SL-kort ur väskan..... vänta nu.... var är det?? Jag hittar inte mitt satans SL-kort!! Jag letar i 15 minuter i min fullproppade väska, som jag kommer med direkt från mamma och pappa, men det är borta. 
Inte nog med det!! Mamma har skickat med en burk med honung som jag ska ge min faster, och den har på något sätt GÅTT SÖNDER i väskfan!! Så min handväska är fylld med härlig Sörmländsk honung!!!!!!

Jaha!!! Jag börjar nu börja leta i min andra väska om jag nu möjligtvis har lagt SL-kortet där! Men då fastnar blixtlåset på den väskan så jag inte får upp den. Jag sliter å sliter tills det går sönder.... men inte fan ligger kortet där heller!!!!!!!!
Hur ska jag nu får igen väskan med alla jäkla kläder? Blixtlåset vägrar att stänga sig!!
MEGASUCK!
Vid det här laget har jag missat bussen vilket gör att jag kommer hem senare, än vad jag egentligen borde göra. Och jag som skulle sluta tidigare?!

Den här historien slutar med att jag får köpa en engångsbiljett till bussen och tunnelbanan... imorgon är de bara att gå och köpa ett nytt månadskort. 
Vilken tur att jag har fått jobb så jag har råd att slarva bort månadskort med SL!


Så här arg var jag!
2007-12-03
 14:40:25

De går bra nu...

Måndag igen!
Lördagen spenderades i Stockholm med mamma och en miljon andra människor. Dagen började dåligt och jag hittade INGENTING på stan. Men mot kvällen hittade jag en snygg jacka på Zara... absolut inget jag behövde, men åh så läcker! Till och med mamma gillade den... antar att 70-talet finns kvar i modet.
Jag har varit otroligt trött i helgen så jag orkade inte så mycket mer efter vår shoppingrunda. Så det var skönt att komma hem till mamma och pappa på lördagkvällen och få lite mat och värme.

Idag är jag tillbaka på jobbet igen, jag jobbar tills torsdag, sen är det provjobbning fredag-lördag på Teaterbaren och sen SVT på söndag igen. Idag var jag på ytterligare en anställningsintervju på ett hotell som frukostvärdinna. Där kommer jag inte få provjobba, för där fick jag jobbet direkt! =) Helt otroligt!!
Det går bra nu!
  Nu är jag istället orolig över bostad och vad som händer efter att mitt SVT-vikariat går ut. Tänk att man aldrig kan slappna av! oootroooligt! Men det brukar ju lösa sig som mamma å pappa säger.

Jag är glad!Jag träffade tomten på NK, den riktiga tomten.
2007-12-01
 03:19:17

Hej jag heter Frida

Hej jag heter Frida är 22 nånting, vet knappt ut eller in, jag fattar ingenting. 

Jag e fylld av begär, varje dag det tär

helt förblindad av mig själv och min egenkarriär

jag dricker för mycket, men det förnekar jag

om du frågar mig om sanningen så tvekar jag

brukar skylla på trycket men jag krökar förmycket

en vinare varje kväll, det är så långt ifrån nykter

 

Hej jag heter Frida jag är egocentrisk

totalförändrad men på skalet identisk

jag kommer springa in i väggen o ba ramla itu

innan jag fattar va som hänt, vilka broar jag bränt

 

Hej jag heter frida, mitt liv är som ditt

vet inte om du sett det, men de liknar mittshit

för jag ser allt svart på vitt, alltidmissnöjd med nåt

grubblar över saker som jag nog aldrigförstått

deprimerad mellanåt, de jag bär på e svårt

jag tycker synd om mig själv när jag jobbarför hårt

lovar o inte håller det, som driver mig finnsdär

jag gillar dom som delar mitt synsätt o flygeri min sfärd

kanske tappat det helt, spelat för många spel

målat in mig i ett hörn, fått en törn

det är då jag hatar mig själv, då kommer tåren

för jag har ingen aning vafan jag håller på med.