2007-11-30
 15:51:36

Intressant möte på Åhléns och mysig bar!

Igår var en riktigt rolig dag/kväll. För det första så är jag väldigt nöjd med mitt fredagsreportage och det blev klart en halv dag tidigare än planerat.
Bjurshagen (från IT-gymnasiet)) mailade mig om en bar han brukar hänga på med sina kompisar och undrade om jag ville hänga på. Ja, why not liksom. Vi bestämde att vi skulle ses 21.15 efter hans träning och jag slutade jobba 16.30. KUL att häng på stan....NOT...
Men jag tog en runda på stan, passar på att BYTA mina jeans till en storlek större (sorgligt men sant) och tänkte sedan passa på att köpa en foundation på Åhlens......

Jag går in på Åhlens:
Jag
: Hej, jag skulle vilja ha hjälp med att hitta en foundation.
Kassapersonal: Då ska XX hjälpa dig. (Jag möts av en expedit som ser OTROLIGT uttråkad ut)
Jag: (artigt) Kan du hjälpa mig att välja en bra foundation?
Expedit: (Suckar djuuuupt)Vart ska du ha den?
Jag: (Funderar...) eehh... ja... i ansiktet.
Expedit: (Suckar ännu mer) Jaa de fattar jag väl, men Vaaaaaart??
Jag: (Lite ursäktande) Runt ögonen mest... tänkte jag...
Expedit: (Irreterande) Ja, men då heter det FAKTISKT concealer!!!!!
Jag: Jaha, men kan du hjälpa mig att ta fram en bra concealer då?
Expetiden: (Säger ointressant) Ta den här, de är ett bra märke.
Jag: Men är det rätt färg för min hud?
Expediten: (Den största sucken av alla) TON heter det FAKTISKT!!

Ja det var mitt "trevliga" besök på Åhlens city! Jag kan inte förstå att vissa bitches kan få jobb. Arbetar man inom serviceyrket så ska man fan passa för det. Otrolig dålig service och kundbemötande!

Klockan blev 21 och vi gick till Inferno som baren hette. SUPERMYSIG ställe! Jag kände ingen och Robert kände ALLA. De var visst någon kompis som ägde baren, och en annan vän som jobbade som värdinna. Fan vilket jobb, springa runt och vara trevlig mot gästerna och samtidigt dricka drinkar i måttlig mängd. Åhhh... drömjobbet!  De var verkligen hur trevligt som helst och gott vin! Huset bjöd på första glasen! Lyx! Jajemen det blir garanterat fler turer dit, jag funderar på nästa torsdag redan! (Bara amatörer går ju ut på helger)

Nu har jag precis mumsat i mig fredagsfikat här på jobbet... en mumsig lussebullsvariant! Uuunderbart gott! Det är inte så underligt att jag var tvungen att byta till en storlek större i jeans....

Nu är det helg gott folk!
Må så gott!!!
2007-11-28
 21:54:51

0-100 på ett ögonblock


Hur svårt kan de vara?
254202-27


2007-11-28
 19:52:02

Sorg, glädje och syrebrist

image26
En bild säger mer än tusen ord.
Kära vänner, det blir ingen inflyttningsfest.

Nu släpper jag bomben. Jag fick INTE komma på visningen, där med ingen lägenhet. Buhuhu så ledsen jag blev. Jag gick ut på stan och sörjde lite, köpte ett par jeans som tröst.. sedan kändes det bättre. 

Jag gick på anställningsintervjun på Kulturhuset (Teaterbaren) och det var bland det läskigaste jag gjort, tror jag. Inte för att jag trodde att jobbet skulle vara oseriöst, men detta var SUPERseröst, bar, restaurang, café, garderob, osv, tusentals uppgifter. Jag sa att jag var bäst i världen på att jobba och sedan åkte jag hem till mig med en känsla av att "jaja, de får gå som de går..."
När jag klev av bussen så ringde de från Teaterbaren och frågade om jag ville komma och provjobba nästa fredag och lördag. Whaaaaat?! Ja men självklart!!! Så nu känns livet lite lättare igen...
Dock känner JAG mig tyngre... jeansen jag köpte var en storlek mindre än var jag brukar köpa, "för jenas töjer sig ju alltid en halv storlek" (ni har hört den också kanske??) Varför kan tillverkarna inte tillverka HALVA STORLEKAR DÅ??? 
Så nu sitter jag här i mina supertaja jenas och hyperventilerar eftersom det är så svårt att andas i dem. Kanske ska man önska sig en syrgasmask i julklapp?
Nu ska jag fundera på om jag ska stå ut med dessa tajta jenas ett tag, eller byta till ett par större och låta dem bli lite slappa och fula som alla mina andra jeans....

ja livet är allt inte lätt för en tjej.
2007-11-28
 10:57:31

Datanörd...? otroligt ointressant inlägg....

Godmorgon godmorgon!
Eller seg-morgon.. jag sitter nu vid mitt redigeringblock och är förbannad över Aviden som är så saaatans seg! Bra start på morgonen! Jag tror att det kommer att bli en lung dag idag förövrigt eftersom min reporter inte kommer in förren vid 16, och jag slutar ju 16.30! =)

(jaha då måste jag starta om datorn å hela skiten....suuuck...)

Den här veckan ska jag klippa fredagsreportaget igen( (tarmen), och allt började ju väldigt "bra". Reporten ringde mig och sa att hon ville ha någon effekt så inslaget såg "gammalt" ut. Visst, tänkte jag och började leta efter effekten i programmet. Efter en timme blev jag galen och ringde till nornytt och frågade vart jag kunde hitta den. Då visade det sig att just den effekten var en "boriseffekt" som man måste installera försig. 
Okej! jag ringde redigerinssuporten i Stockholm och frågade efter boriseffekter, men han hade aldrig hört talas om det.. underligt. Då ringde jag driftansvarig... och han sa att SVT Stockholm INTE hade köpt dessa boriseffekter till Aviden. (jag måste påså att han nog tyckte att jag var lite cool som frågade efter dem).

Okej! Men än ger jag inte upp tänkte jag. Då börjar jag googla efter någon effekt som skulle kunna installeras gratis til aviden, och klockan 15.00!!!!!!! så hittade jag faktiskt en SUPERBRA effekt som skulle passa utmärkt till inslaget, gratis test i 14 dagar. Perfekt tänkte jag, lagligt och allt!
Meeeen... jag installerar programmet, men då visade det sig att det inte gick att installera fullt ut om man inte är administratör... suck igen...
Så jag ringer redigeringssupport och driftansvarig igen, men de säger att man INTE får installera något till aviden, även om det är gratis och lagligt.
Nähä... efter 5 timmars kämpande (10:00-15:00) så lägger jag ner allt...

Så vart vill jag komma med detta...? Att jag är en jävligt bra redigerare som KÄMPAR för att reportrarna ska få som dem vill =) typ!

Idag är det den 28:e nov vilket innebär att bostadsförmedlingen har börjat att fixa visningar på lägenheten jag sökt i Stadshagen. Än så länge vet jag inte om jag är en av dem... jag har en otäck känsla av att jag inte är en av de lyckliga... men jag håller utkik på min mail hela tiden om jag fått någon inbjudan. Håll tummar & tår!!!!
Sen får ni även hålla tummar & tår kl 17:00 idag när jag är på arbetsinitervju på Kulturhuset! Tänk på mig =)

Jaja! Nu har datorn startat om och jag ska väl börja arbeta.
2007-11-26
 23:58:13

Tillbaka till framtiden

Jajemen, jag har landat i Dandery och blev välkomnad med hämtning vid tunnelbanan och god mat. Det är inte dumt att vara inneboende hos faster ibland. Flygresan hit var inte alls bekväm, även om det ändå gick fort, 1 timme lite drygt. Men landningen kändes som rena helvetet. Politen gasade på... saktade ner.. planet gungade till så det blev kräkvarning, sen gasades det på igen, saktades ner, gasade på... så höll det på i säkert fem minuter!!! Det är rätt länge om man tänker efter. Saken är den att om det bara är jag som är nervös inför landningen/starten så brukar det vara lungt. Men när även ANDRA börjar titta sig omkring och undra vad som händer, så blir jag livrädd och får dödsångest. Då gör mig berädd att blåsa upp flytvästen och slita ner tygstycket som hänger i taket och tillverka en fallskärm av den.
Tack och lov överlevde vi denna gång också!

Jag och piloten hoppar ut genom planet!
254202-24

Jag måste också berätta att jag har sökt en mängd extrajobb här i Stockholm som jag ska kunna kombinera med SVT. Först ringde en man från Teaterbaren vid Kulturhuset där jag har sökt jobb, så dit ska jag få komma på intervju på onsdag. Det låter verkligen som en jätteroligt jobb!! Sen någon timma senaste ringde de från Mornington Hotell i Stockholm City, så dit ska jag nästa måndag på intervju. Fan vilket flyt! Nu ska jag bara få jobben också. Pricken över i:et vore om jag fick lägenheten i innerstan också.
De går bra nu!
2007-11-25
 22:29:12

Helg i Bersika!

Den här helgen har bestått av vin, mys, god mat och mer vin. Jääätttemysigt! Dock gick helgen fort, men det brukar var så när man har tusentals planer. Det var skönt att slippa Stockholms gråa väder och få se lite snö, men dock kära läsare och norrlänningar... så trivs jag bättre i Stockholm! :)
Nu laddar jag upp inför nästa veckas hårda jobb på SVT, det kommer bli en skööön arbetsvecka med fyra dagar. Lagom. Veckorna springer iväg läskigt fort!! Nästa lördags hoppas jag på att mamma kommer upp till Stockholm, vi ska nog gå i gamla stan på julmarknad, sen blir det nog julfika på Vetekatten! Mumma!

Mer info blir det inte idag! Mer update imorgon när jag är back in the big city...typ!


I Piteå var det julstämning minsan! Iallafall en hel del snö!
2007-11-22
 11:04:19

Norrländsk kaos


Vilken kasos det var imorse då!!! Jag vaknar 08.30 och känner mig väääldigt utvilad, underligt tycker jag... jag går mot duschen och gör mig redo för att hoppa in... då tanken slår mig... "vänta nu... är klockan 08.30???... jag ska ju gå upp 07.30!!!!" Jajemen, jag mitt snille hade ställa klockan en timme senare än vad jag skulle gå upp. Detta innebar att jag bara hade 25 minuter på mig innan bussen skulle gå mot tunnelabanan, missade jag den så skulle jag komma försent till jobbet!! SUCK! Till saken hör också att jag var tvungen att packa väskan eftersom jag ska åka till Luleå idag efter jobbet! FAN vilken stress det blev på morgonen!!!
Paniken steg i kroppen, men TACK OCH LOV så hann jag med bussen... dock en smula ofräsch!

När jag kom till jobbet så gick jag för att ta mig en uppiggande morgonkaffe, då stöter jag på Richard Palm som undrar om jag är ny på redaktionen. "Ja, det är min andra vecka." Svarar jag artigt.
"Kul med lite norrlänningar" säger karln!!!
Där har vi det svart på vitt alla norrlänningar som tror att jag pratar "Stockholmska". Tre år i Piteå har satt sina spår. Jag, Frida Danielsson, pratar norrländska, så är det bara! Jag övertyga honom att jag var från Katrineholm, även om han trodde mig, så lät jag mer norrlänning enligt honom.

5 minuter senare.

Nu kom precis min jobbarkompis Alban in med en "present" till mig... nämligen uppslaget i expressen från igår den 21 november. Jag citerar:
 Välkommen till Sveriges tråkigaste stad
Ja, det var här man hamnade i natt.
På stortorget i Katrineholm.
Sveriges tråkigaste stad.
Detta torg är öde, blåsigt och kallt..

Jaha då är man uppväxt i Sveriges tråkigaste stad också. ha ha ha... herre gud så komiskt. Jag kanske skulle ha låtit Richard Palm tro att jag var norrlänning, det hade väl varit bättre än att vara från Katrineholm.. Sveriges Tråkigaste stad!

Ytterligare 5 minuter senare
Det händer mycket under tiden som jag skriver bloggen!
JOSSAN MIN ÄLSKADE VALSTAVÄGEN-DARLING ringde från Nya Zeeland!! Det är nästan så att en liten tår tittade fram i ögat.  ÅÅåååh vad glad jag blev! faaaan jag saknar den lilla daimungen!!! Hon verkar ha de så jääkla bra, och det gör mig så glad!! Men nu vill jag att hon kommer hem så vi får dricka vin och sjunga daimlåtar och leka MAT... (internskämt för er som inte förstår).

När jag började skriva bloggen var jag trött och seg, nu är jag pigg och på superhumör tack vara ett telefonsamtal! Heeelt otroligt!  Nu är det dags att göra nytta på jobbet!! Eller iallafall att se lite viktig ut! Sen flyger jag till Luleå ikväll!!


Jag och Jossan som livar upp Sköldinge en sommarkväll!
2007-11-20
 21:36:21

Det kanske går åt rätt håll ändå...

Sådär...
Då har vissa besluts fattas idag. Nyår kommer att firas i Piteå tillsammans med sambo och andra par-vänner. Efter nyår dvs. den 2 januari så åker jag ner till Stockholm igen och hoppas på att SVT ska ringa in mig på jobb. Jag skrev det där mailet till chefen som jag tidigare berättade om... han svarade med detta: "Hoppas verkligen att vi ska kunna bereda dig mer arbete! Vi håller ögonen på det." Det var väl bra!!!

Idag känner jag mig lite "pirrig i magen" eller vad man ska kalla det... för jag har upptäckt ett visst antal lägenheter (7 st) som hyrs ut i innerstan i Stockholm till bara 22 åringar. Thats me! Inte för att jag har speciellt lång kötid men det finns ändå en liten gnutta chans att den 22 åringen skulle vara JAG... åh gud jag hoppas på det. En lägenhet i innerstan, inte dumt inte. Men jag vågar inte hoppas än. Annonsen ligger ute tills den 27:e november och då är väl 1 miljon 22 åringar anmälda.

Nu är det en timma kvar av arbetsdagen. Sen ska jag hem och räkna dagar tills jag blir ut/in-lasad, söka jobb och prata allvar med Alessi, (hunden). Jag tog en promenad med henne imorse men hon tokvägrade att gå. Hon ville hellre sitta hemma under sin korkek och lukta på blommorna...typ. Hoppas att hon är lite mer villig att promenera imorgon.



Våga vägra promenad!
2007-11-20
 13:31:31

Jag är ett minne för livet

Tänk...
att folk kan känna igen mig fast vi bara jobbat ihop en dag för ett år sen... helt otroligt!
Just nu sitter jag på jobbet och funderar på om jag ska skriva ihop ett mail till min chef och säga
att jag vill ha mer jobb... men jag har ju bara jobbat en vecka, är inne på min andra nu. Men va fan
man måste ju ligga på om man ska komma någonstan här i livet.
På fredag åker jag upp till Piteå igen för att hälsa på. Då ska jag och Göran så ut och äta på Valdino... jag ska äta lammfilé sjääälvklart! (förlåt älskling jag vet att det är dyrast, men jag MÅSTE ha det). Det blir även löjrom till förrätt! ååååh jag längtar! Nu blev jag hungrig bara för det....

I loooove my job!

2007-11-20
 00:05:22

The Body Shop part II

Eftersom det verkade vara väldigt intressant det där med kroppssprayen så ska jag göra en uppdatering från mitt besök i Body Shop idag. Jag klev in i affären och frågade vad skillanden var mellan parfym och sprayen. OCH svaret blev att man kunde ha sprayen på hela kroppen. NÄHÄ? hahaha... Näe men den var också mildare och sen så kunde man ha den typ i håret (!?!) Bara en sån sak! ... hur som helst så doftade den jättegott så jag köpte den. Jag har suttit i mitt redigeringblock och doftat på den hela jobbardagen... stackars reportrarna, de måste ha luktat... (men gott).
Idag har jag klippt ihop tre jobb och de två första jobben var med två reportrar som var under 25 år, mycket trevligt! Det känns som att det är sällan som det händer i den här branschen.

Idag så fick jag även träffa statsministern, de gjorde en synk utanför mitt block. Tänk vilken uppståndelse det blir när herr statsminister kommer på besök. Jag tyckte mest att hans livvakter var spännande... jag började fantisera om vad som skulle hända om jag sprang fram och hoppade på Reinfeltd, helt appro på ingenting. Till sista tänkte jag på det så mycket så det nästan blev en tvångstanke. Tur att jag höll i mig. Efter det så började jag att fundera på hur min förklaring hade låtit OM jag nu hade hoppat på Reinfeltd... men jag kom inte på något bra. Min slutsats blev att jag nog hade fått kicken. TUR att jag snällt satt kvar på min stol :)

Till sist!! Idag går vi på SVT över från 4:3 till 16:9, och jag fick vara med och jobba denna historiska dag! MYCKET finare i rutan nu!


Ska du hälsa på? Sväng vänster.
254202-19

2007-11-18
 19:45:19

The Body Shop

Vad är det för skillnad på kroppsspray och parfym? hmm.. har funderat på det hela helgen. Jag hittade nämligen en kroppsspray på The Body Shop i veckan som doftade underbart.. jag MÅSTE köpa den imorgon innan jobbet!
Om den doften fanns i en hudkräm så vore livet bra! Ska forska vidare på det...
2007-11-18
 11:47:05

Stureplan vs Sköldinge

Det blev verkligen en lång fredag för mig. Först en arbetsdag på 13 timmar och sen utgång till runt 03.00 på natten. Jag hade egentligen tänkt att gå hem lite tidigare med tanke på att jag skulle med tåget 08.30 på lördagen, men har man kul så är det väldigt svårt att slita sig. Vi (Jag och jobbarkompisarna) besökte The Dubliner på stureplan som var ett helt okej ställe. Lite 80'talsmusik och lite live musik! Me like!
När jag skulle gå fram och beställa en Irisch Coffee (självklart!!) så stod jag snällt och väntade på att det skulle bli min tur, medan alla andra trängde sig fram! Det är lite typiskt mig att inte kunna tränga sig. Då kom min jobbarkompis Håkan fram till mig sa:

Håkan: Frida, du måste tränga dig lite så att du kommer fram.
Frida: jaa, det går inte så bra för mitt lag, jag ska försöka.
Krogbesökare bredvid mig: Alltså din kille verkar vara väldigt svartsjuk!
Frida: öhhh, va?
Krogbesökare: Ja det är nog bäst att du drar dig ut det där förhållandet snarast, för din skull.
På något sätt så trodde den här krogbesökaren att Håkan var min svarsjuka kille! Ha ha... sjuuukt! Jag fick stämpeln som Offret och Håkan fick stämpeln som Den Elake Pojkvännen.
Jag tyckte att detta var jätteroligt och skrattade halva kvällen åt det. Men Håkan tykte inte att det var lite roligt eftersom han inte vill riskera att åka på stryk av krogbesökaren. Hur som helst... det slutade med att vi sa att Håkan var min pappa. Han är ju ändra 16 år äldre :)

Efter ungefär 4 timmars sömn så gick tåget mot Katrineholm och jag mötte upp mamma vid Sultans och tog en frukost. Det var mysigt värre. När vi skulle beställa så tog jag min plånbok och lämnade väskan vid bordet. "Men Frida!! Någon kan sno väskan om du lämnar den där" säger mamma. Vad hon då inte hade sett var att halva Katrineholms polissation satt bordet bredvid och fikade... så det hade förvånat mig om min väska (med endast skitiga underkläder i) blev stulen!
Lördagskvällen bestod av underbart god mamma-mat, vitt vin, Macken, och myspys med mor & far, Henke & Sara!

En trött, hårt arbetande Frida påväg till Jobbet
254202-17


Ajabaja, inte gå in!
254202-18

2007-11-16
 22:07:55

Snor och vin

DUNDER pass och DUNDER förkylning! Just nu sitter jag på jobbet och väntar på att få gå hem. Det är bara 30 minuter kvar av min TRETTON timmar långa dag! En smula trött är jag allt, speciellt nu när jag har dragit på mig en förkylning! Imorgon åker jag till Katrineholm igen och hälsar på päronen, halv nio går tåget! Efter jobbet ska jag och två jobbarkompisar ses på östermalm och ta en öl, men för min del blir det säkert vin!!! Mums så gott! Det räcker med ett glas ikväll (eller två) för att jag ska somna gott! Åh så trevligt det ska bli!
I like Stockholm! :)
Jag har varit oootroligt effektiv idag! Jag gjorde klart reportaget (på 8 min) och har även gjort två andra inslag i två olika versioner! Jag är så flitig!!!
Jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket på jobbet som jag har gjort idag, det är så många roliga reportrar här! :)

Nu ska jag lämna Tv-huset för östermalm väntar på mig!
2007-11-14
 21:07:02

Jag, Tarmen och skon!

Idag var väl egentligen första jobbardagen kan man säga! När jag kom till jobbet.. eller till ABC-redaktionen, så fick jag en känsla av att "vara hemma". Det var en trevlig känsla! Det är skitkul att träffa nya och gammla abc/rapport:are som man ska jobba med!!
Idag började jag och min nya kollega Henning att klippa tarmen, det känns som en utmaning att börja sitt nya jobb med ett långjobb. Men samtidigt är det kul, det är ju sällan man får 2 hela dagar på sig att klippa ett inslag på 8 minuter. Skoj skoj!! Hela dagen på 7 timmar gick på 15 minuter kändes det som. Imorgon ska jag avsluta jobbet.. Så missa inte ABC 19.10 på fredag!

Imorgon efter jobbet ska jag på skorea på Gärdet! åh det ser jag fram emot! Massa läckra skor (från Scorett bland annat) som de säljer ut billigt billigt för att de ska börja sälja inredning i affären istället. Vi får se om det är något kvar när jag slutat jobbet. Annars så har jag hittat ett par SUPERLÄCKRA sövlar som jag mer än gärna skulle vilja ha! Men om jag nu ska unna mig dem, så blir det ändå inget innan lön, och så kanske jag har hittat ett par ännu snyggare...

Ja tack!
254202-16

2007-11-13
 00:03:50

Första dagen på jobbet

Tänkt att det tar längre tid att färdas mellan Gärdet och Danderyd på kvällen än vad det tar att färdas mellan Piteå och Luleå som är 6 mil. Men och andra sidan så slutade jag sent idag och trafiken går inte lika ofta efter elva på kvällen.
Hur som helst. Min första dag på jobbet börjar med att jag får mitt paserkort och en rundvisning på SVT för hundrade gången. Idag fick jag även en mjukstart tillsammans med en redigerare/support som jobbat i 150 år på företaget.
Det kan ju vara bra!! Även om det blir knas när han vill lära ut SITT arbetssätt... och jag vill fortsätta jobba på MITT! :-)Men det är bara att lyssna och lära och sen göra på sitt egna lilla vis.

I stort sätt så skiljer sig inte arbetet i Stockholm så mycket från arbetet i Luleå, förutom några tekniska detaljer... vilken tur att jag är teknisk (eller???)
Det gick ändå bra även fast jag var lite otränad och nervös, det blev två klippta inslag idag! Hittills har två personer på redaktionen kännt igen mig sen förr, hehe, det känns riktigt roligt! Egentligen är det väl tre om man skulle räkna med Håkan. Fast han är ju min bästis sen tidigare på SVT så han borde ju känna igen mig.

På onsdag, torsdag och fredag ska jag KLIPPA TARMEN.... jajemen ni hörde rätt! Tarmen ska klippas! Vi kanske till och med "puffar för tarmen" på torsdag! haha... Tarmen är ett reportage på 8 minuter! Varför kan det inte bara heta "reportage"? Det blir så konstigt när man ska diskutera den.... "Tarmen är väldigt bra idag" hmmmm.....

Nu ska jag sova och imorgon bär det av till Katrineholm town för att hälsa på mor och far för då är jag ledig. Myspys!

Min arbetsplats!
254202-15

2007-11-12
 10:11:53

Today is the day!

Nu sitter jag i Danderyd och äter lite frukost. Gröt och kaffe! Som sällskap har jag lill-kusin Rebecca och schäfern
Alessi. Snart ska jag ta tåget in till stan och göra min första dag på jobbet! Tjoooo! Lite nervös nu faktiskt! hi hi...
Tänk om jag går vilse i TV-huset! ha ha..

Mer uppdatering ikväll efter kl 23!
2007-11-11
 10:58:14

Sista kvällen i Piteå

Sista kvällen i Piteå så åkte jag och Göran till havsbadet och plaskade lite i vattnet. 7 minuter spenderade vi till att åka någon rutchbana och 45 minuter spenderades i bubbelpoolen. Skööönt! Där slipper man ju iallafall att frysa!
Sen åkte vi hem så att jag fick packa väskan till Sthlm, jag har säkerligen med mig 30 kg bagage. 2,5 kg är Whiskey som pappa ska få. (Man är väl världens bästa dotter)

På kvällen åkte vi till Thai Garden och åt lite currygryta som vad underbart god som vanligt. Dock kan jag irretera mig när personal på restauranger vill att man ska sitta vid de "sämsta" borden bara för att man är TVÅ personer. De bättre borden ska sparas till ifall det kommer ett större sällskap. Men hur kul är det att sitta mitt i gången av restaurangen eller precis vid ytterdörren så man fryser ihjäl varje gång det kommer in någon!? Näe, våga vägra sitta där säger jag bara! Nu var jag en bitter kund och satte mig vid ett bord för 6 istället.

Kvällen avslutades med en irish-coffee och en halv flaska vin tillsammans med Hortlax/Bersikabor. Så spelade vi "Vem vill bli miljonär" på DVD... skitkul var det faktiskt! Även om jag bara kunde två frågor av 80!

Nu ska jag mysa på med sambon innan jag blir Stockholmare!

Havsbadet by night
254202-14

2007-11-09
 23:59:51

Farväl Nordnytt!

Hej då!

Nu har jag gjort min sista dag på Nordnytt. Det är faktiskt blandade känslor, det är ändå rätt många som jag kommer att sakna. Alla (Läs: de flesta) har varit så snälla mot mig! Men nu är det dags att dra sig mot södern, å jag hoppas faktiskt på att jag blir kvar där nere. Jag är en södertjej och kommer alltid att vara en södertjej!
Håkan (från SVT i Sthlm) rinde när jag åkte hem från jobbet och sa "Friiiiiida, du står med på Schemat här på måndag!!"
ååååh så glad jag blev! Då kändes det verkligen påriktigt!
Jag är nästan lite avundsjuk på mig själv, för jag har världens roligaste jobb!


Min sista synk på nordnytt med reporter Micke.
254202-12



Nu ska jag avsluta den här kvällen med att hänga upp tvätten och fylla på mitt vinglas med Chapel Hill! Sist men inte mins!! TACK Jimmy för att du lärt mig allt du kan (även om det bara gick på 15 minuter) jag ska ta med mig alla lärdommar till ABC!

Hepåre!
2007-11-08
 21:11:18

Rudolf med röda mulen

Det finns många saker som redaktör X stör sig på vid morgonmötet. Det är när mobiltelefoner ringer. Än så länge har inte min ringt, men idag när jag satt i bilen påväg ut på jobb så hittade jag inte min mobil. Jag bad Jimmy ringa på den så jag kanske kunde höra den i väskan... men ingen signal hördes. Min telefon låg kvar i soffan där det just då pågick ett morgonmöte. Aj aj aj... det var väldigt pinsamt när dem svarade i den. Så det var bara att åka tillbaka och gå in på mötet och ursäkta sig när jag hämtade den. uuuuuuh! Tur att jag snart ska lämna Nordnytt! he he...

Idag åkte vi iallafall till Happis (Haparanda som det heter på svenska) för att vi skulle filma renar. Hurraaa tänkte jag... tills jag fick reda på att det var döda renar vi skulle filma. In i slakteriet bara och filma på. Hujeda mig vad det luktade illa. Jag är inte den som är rädd för lite blod.. men det var riktigt äckligt faktiskt. Det luktade LIK! Typ...
Jag tror att han som ägde slakteriet blev lite sur på mig och Jimmy som stod och poseade framför de döda renarna när vi egentligen skulle vara seriösa och filma :) Men vaddåååå... man vill ju ha minnen från sina jobb!

Efter jobbet sladdade vi iväg till IKEA och åt lunch... det är exotiskt att gå på IKEA i norrland. Nästan lika exotiskt som att åka utomlands när man bor i sörmland. Efter det begav vi oss till Alko, det finska systembolaget med lite roligare sortiment (och billigare sprit & likör). Det är en oskriven lag på Nordnytt att man åker till Alko när man gör jobb i Haparanda. En bra lag enligt mig.

254202-9


Jag framför några döende renar

254202-10


Kamerakvinna

254202-9


Blodigt jobb!

254202-8


Johan och Jimmy trivs i slaktbranchen!

Sist men inte minst så vill jag grattulera pappa och mamma som tagit det stora steget in i 2000-talet
och skaffat sig BREDBAND! (Jag visste inte ens att modem existerade fortfarande)
GRATTIS!!!! Jag är otroligt stolt över er!!
2007-11-08
 07:33:56

Next year

Det har snönat massor i natt, eller en del iallafall. Så stämningsfullt ute!!! Jag tror att jag ska inviga vinterskorna idag när jag åker ut på jobb, om jag bara kan hitta dem...
Jag kommer sakna snön massor när jag kommer till Stockholm!


254202-8




Next Year
Things are gonna change
Gonna drink less wine
And start all over again

Gonna read more books
Gonna keep up with the news
Gonna learn how to cook
And spend less money on shoes

I'll pay my bills on time
File my mail away, everyday
Only drink the finest wine
And call my Gran every Sunday

Will I do any of these things
The answers probably no
2007-11-07
 18:31:21

fruktstund

Idag hände det inte så mycket på jobbet. De var rätt lungt.. filmade lite dagisbarn och intervjuade kommunalfolk. Sen så tog jag med mig moraliskt Nordnytt-stöd och gick till banken och tjatade till mig ett förhoppningsvis fungerande kort... Det var inte svårare än att jag skulle behöva skriva på ett pappar och sen så skulle ett helt NYTT kort tillverkas, istället för alla dessa ersättningskort. MEEEN.... självklart visste inte personalen hur man kopplade skrivaren till datorn så detta papper som jag skulle skriva på, blev aldrig påskrivet....  de ska skicka hem det till mig när de fått ut pappret.
Allt detta är ju skrattretande. Jag ska också söka jobb på bank, för jag är expert på att säga "Nej jaaaaaaa vet inte hur man löser det här problemet....."


Dagen på jobbet avslutades med en mysig fruktstund.

fruktstund
2007-11-07
 07:32:36

07.32

Jag vaknade och trodde att det var torsdag.. men det är bara onsdag. Jag somnade om igen och önskade att jag skullle vakna upp på lördag. Men de funkade inte.
Nu gäller det att rappa på, ska åka till jobbet om 13 minuter... å här sitter jag i morgonrock.....



jag på jobbet

Frida på nya jobbäventyr! (Från NSD)

2007-11-06
 19:23:32

Jaken och Jag

Tänk att en sån underbart trevlig dag kan sluta i katastof, att jag är flyförbannad!! Åååååh! Jag är just nu en Swedbank-hatare. I september någon gång så tappade jag (läs: söp) jag bort mitt Visa-kort, och då spärrade jag det och beställde ett ersättningskort. När jag fick de nya kortet så fungerade inte det.
Då beställde banken ett nytt till mig.... å det funkade inte heller.... så har det hållt på i två månade nu. I TVÅ MÅNADER så har jag inte tagit ut pengar i en bankomat, och NEJ jag har inte sparat pengar på det. 
Idag fick jag ytterligare ett nytt kort som inte fungerade. När jag ringde till banken och var förbannad så hade de
ingen förklaring utan ville bara beställa ett nytt igen. Jag har snart förbrukat en miljard Swedbank kort.
När nästa kort kommer så ska banken få äta upp kortet, skita ut det och sen ska jag byta till SEB. Å HÖR SEN!!

Aja, till dagen så som var så rolig. 
Jag, Jimmy å Johan var ute i Piteå, eller Norrfjärden typ och filmade Jakar... de ser ut som kor fast har längre hår och STORA horn. De var skithäftiga. Dock var det lite läskigt att gå ut i hagen och filma dem när tjurarna var stora som elefanter. Jag frågade:

Frida: Är de snälla?
Bonde: Ja, mot mig.
Frida: Vad gör vi om de attackerar oss?
Bonde: Det är ingen idé att springa, de är snabbade. Då är det kört.

Okej, de kändes ju tryggt. Men de var så snälla alla tjurar och kossor så det var inget att oroa sig för. Det som var ännu mer fantastiskt med jobbet var att bonden var från Sörmland. Sååå trevligt! Det kändes nästan lite familjärt att träffa honom, Nyköping var hans hemstad! Dock verkade jag mer lyrisk över att vi båda var sörmlänningar än vad han var.
Det var verkligen ett tacksamt bildjobb med alla söta djur!! Hoppas på mer sånna!! Nu vet jag vad jag vill ha i julklapp. En ren eller en jak!

Visste ni föresten att en manlig Jak, heter just "Jak", men att en kvinnlig heter Nak. Men det kanske bara är något som Reporter-Johan lurade i mig. Han lurade även i mig idag att vi skulle göra en synk med en gubbe på en bar i Piteå över ett glas öl.
Hur som helst.... Nak och Jak..... en Naken Jak, är det då en transexuell jak? hmmm...


Jag och Jaken.. eller Naken?
Jag och kossamu.
Jag är i den svarta jackan.....
2007-11-05
 19:18:36

En tisdag på jobbet

Juuuul, juuuul stråååålande juuuul!

 

Jag vaknade med en smula julkänsla när snön fortfarande låg vit på marken. Dock dödades den av att sätta sig i bilen och köra till Övertårneå där regner öste ner. Å va fan gjorde jag i Övertårneå då kan man undra... jaa.. jag filmade liftar i en skidbacke som inte fungerade, och det åkte jag och Jimmy nästan 70 mil för! My god!

Men det blev några fina bilder iallafall på vår vackra natur!

På vägen hem blev det underkylt regn och SNORHALT, så det gick inte fort direkt. Men med kaffe & bullar och Van Morrisons skiva som gick om tre gånger samt Björnes "Skäll inte på Hugo" så gick bilfärden tryggt hem.

Inte nog med det så fick vi se en räv och några renar som stod och betade vid vägen. SÖTA!

 

image3

Efter jobbet så skjutsade jag hem Jimmy och hämtade hans son på dagis, det ingår nämligen i uppgifterna på Nordnytt om man är ny, att hämta barn på dagis. Idag fick jag till och med en teckning på en raket av hans söta son! 

 

Nu är jag hemma i soffan och mumsar i mig laxpasta och väntar på att min käre sambo ska komma hem från jobbet. Han har inte diskat idag... och det är samma disk som jag inte diskade igår, som han inte diskade i förrgår.... det är ganska mycket disk idag. Det är kanske bäst att ta tag i den sen. 

Kanske...

2007-11-04
 10:46:23

1 vecka och 1 dag kvar

Sitter i soffan med en kaffe i handen och tittar ut genom fönstret, den första snön som kom igår ligger kvar på marken. Så otroligt mysigt! Hoppas den stannar kvar, men det tror jag knappast. Nu är det bara en vecka kvar tills jag lämnar Norrland för ett tag (?). Mitt vikariat på SVT i Stockholm börjarexakt om en vecka en dag och 2 timmar. Jag längtar såååå mycket men samtidigt är jag lite nervös också. Egentligen har jag inget att vara nervös för eftersom det är samma programvara som jag ska jobba med. Men ändåååå...  Jag har nog höga krav på mig att jag ska prestera bra så de vill ha kvar mig. De vore gött!
Jag har också hittat ett annat roligt jobb som jag tror att jag ska söka! Sitter å skriver ett CV nu..

De ska bli kul att komma till Stockholm ett tag så man får se något annat än Piteå och Luleå. Men jag kommer att sakna min baby såklart...